Maak kennis met onze docenten

Naast Nicole, geven er regelmatig andere yogadocenten les bij Yoganiek. Dit varieert van het geven van een aantal gastlessen, tot een vaste les per week. Benieuwd wie wij zijn? Maak hieronder kennis! Zien we je snel?

Over Nicole

Hallo mijn naam is Nicole van Kuijk (1966) Ik ben yogadocente met een passie voor dieren dansen schilderen bloemen en gezondheid.

Ook houd ik me bezig met astrologie.

Als jong meisje was ik al op zoek naar de zin van het leven. Al vanaf mijn babytijd ben ik een slechte slaper en daardoor had ik last van concentratieproblemen en een gebrek aan zelfvertrouwen. Ik vond veel troost en zelfvertrouwen door het omgaan met dieren het spelen met poppen en mijn hobby’s dansen en tekenen. Thuis waren niet alle dieren toegestaan dus verzorgde ik de zwerfkatten aan de overkant van ons huis. Op zondag sloop ik als zevenjarige stiekem de kerk in, ook aan de overkant van ons huis, op zoek naar antwoorden op de vele vragen die speelden in mijn hoofd.

Naast het hebben van mijn eigen schoonheidssalon, danste ik jarenlang in een dansgroep. Hier deed ik vele levenslessen en bewegingservaring op. Rond mijn 28ste kwam astrologie in mijn leven en zorgde voor een belangrijke verandering. Ik vond antwoorden op velen levensvragen en dat droeg bij aan meer innerlijke rust. Daarnaast ontdekte ik de heilzame werking van gezonde voeding. Gezondheid en geestelijke klachten verbeterde aanzienlijk door bewuster te eten en te leren voelen wat ik nodig had. Studie van astrologie voeding en dans hebben mij veel gebracht en ben hiervoor zeer dankbaar.

Rond mijn 40ste kwam yoga op mijn pad. Nadat ik na 23 jaar stopte ik met mijn schoonheidssalon, ben ik begonnen met het verzorgen van zumba groepslessen in sportscholen. Toen een yogadocente uitviel werd mij gevraagd of ik interesse had om deze lessen over te nemen. Ondanks dat ik nog veel moest leren viel voor mij alles op zijn plek. Het was een gevoel van thuiskomen. De yoga deed mij goed ik merkte dat ik andere mensen ook veel baat hadden van mijn lessen. Zonder veel moeite volgde ik de ene na de andere yoga opleiding. Door yoga verbeterde mijn concentratie, mijn slaappatroon en ervaar ik veel levenslust.

Na een paar jaar les te hebben gegeven bij yoga en sportscholen besloot ik voor mezelf te beginnen en zo ontstond yogastudio Yoganiek in IJsselstein. Na 4 jaar op de Nijverheidsweg heb ik mijn droom kunnen verwezenlijken. Mijn eigen yogastudio op de prachtige locatie op de achtersloot in IJsselstein is helemaal af. Ik hoop je daar snel te mogen ontvangen!

“Ik ben er van overtuigd dat we geboren zijn met het doel te groeien in ons bewustzijn, dat we een bestemming hebben, dat iedereen als individu iets toevoegt aan het grote geheel. We worden geboren met persoonlijke talenten maar ook met een gave. De tijd waarin we nu leven laat heel duidelijk zien dat het belangrijk is dat we ons bewust worden van deze gave. 

Ga bij jezelf maar eens na waar mensen bij jou op af komen. Je gave is je grootste talent om anderen te helpen maar het is voor jezelf ook je grootste gemis. Hoe verder je van jezelf verwijdert bent hoe lastiger het is de weg terug te vinden naar jezelf. Maar al je ervoor open staat merk je dat je steeds weer nieuwe kansen krijgt het juiste pad te bewandelen. Yoga is een hele fijne manier om zowel lichamelijk als geestelijk bewustzijn op te bouwen. In stilte groeit het bewustzijn. Door yoga leer je omgaan met gemak in ongemak. Het dagelijks leven oefenen op de mat.”

– Nicole

1199_3773B10B-0282-4877-8EFD-9AED7235CCED

“Als docent blijf ik in de eerste plaats ook student. Ik leer tijdens elke les die ik geef en volg. Ik ben gefascineerd door het menselijk lichaam. Geen lichaam is perfect, maar ieder lichaam is briljant. Naast mijn werk als yogadocent heb ik een eigen praktijk Mindfulness IJsselstein in mindfulness, klankschalen en energetisch werk.”

– Wilma

Over Wilma

Mijn passie voor yoga is ontstaan door het gevoel dat ik kreeg na de les. Na elke les was ik er weer helemaal. “Rechtop op de fiets, het stroomde weer in mezelf en ik mocht er weer zijn”.

Ik hou van pittige spierversterkende houdingen en nog meer van herstellende yin yoga houdingen, omdat ze het zelfhelende vermogen van het lichaam stimuleren. Het zelfhelend vermogen van lichaam en geest is groot. Stress kan van grote invloed zijn op je lichaam en geest. Door lichamelijke stress los te laten, kom je lichamelijk en geestelijk tot rust. 

Tijdens mijn yin lessen ervaar je de zachte kant van yoga. Ik maak gebruik van dekens, bolsters, blokken, en alle benodigde hulpmiddelen zodat je het jezelf comfortabel kan maken.

Mijn passie is in begrijpelijke taal uitleg geven over het menselijke lichaam en hoe mooi het in elkaar steekt. Met persoonlijke aandacht probeer ik in mijn lessen vooral je eigen nieuwsgierigheid aan te wakkeren. Hoe werkt jouw lichaam? Wat is goed voor jou? Wanneer kan je loslaten? In mijn lessen is ruimte voor emoties.