Yoganiek WEB-8

Dé yogastudio waar yoga, rust en natuur centraal staan. Via de mooie entree loop je een ruimt in om schoenen en jassen op te bergen. Je loopt via de oude staldeuren de fijne yogaruimte in. De ruimte is voorzien van alle gemakken en materialen voor een goede yogales. Via de grote ramen en deuren kijk je uit op de wijde groene boomgaard met vele vogelsoorten en eigen dieren. 

Over Nicole

Hallo, mijn naam is Nicole van Kuijk (1966), yogadocent, astrologe, moeder van twee zonen, met een passie voor dieren dansen schilderen, bloemen en gezondheid.

Als jong meisje was ik al op zoek naar de zin van het leven. Al vanaf mijn babytijd ben ik een slechte slaper en daardoor had ik last van concentratieproblemen en een gebrek aan zelfvertrouwen. Ik vond veel troost en zelfvertrouwen door het omgaan met dieren het spelen met poppen en mijn hobby’s dansen en tekenen. Thuis waren niet alle dieren toegestaan dus verzorgde ik de zwerfkatten aan de overkant van ons huis. Op zondag sloop ik als zevenjarige stiekem de kerk in, ook aan de overkant van ons huis, op zoek naar antwoorden op de vele vragen die speelden in mijn hoofd.

Naast het hebben van mijn eigen schoonheidssalon, danste ik jarenlang in een dansgroep. Hier deed ik vele levenslessen en bewegingservaring op. Rond mijn 28ste kwam astrologie in mijn leven en zorgde voor een belangrijke verandering. Ik vond antwoorden op velen levensvragen en dat droeg bij aan meer innerlijke rust. Daarnaast ontdekte ik de heilzame werking van gezonde voeding. Gezondheid en geestelijke klachten verbeterde aanzienlijk door bewuster te eten en te leren voelen wat ik nodig had. Studie van astrologie voeding en dans hebben mij veel gebracht en ben hiervoor zeer dankbaar.

Rond mijn 40ste kwam yoga op mijn pad. Nadat ik na 23 jaar stopte ik met mijn schoonheidssalon, ben ik begonnen met het verzorgen van zumba groepslessen in sportscholen. Toen in de sportschool een yogadocente uitviel werd mij gevraagd of ik interesse had om deze lessen over te nemen. Ondanks dat ik nog veel moest leren viel voor mij alles op zijn plek. Het was een gevoel van thuiskomen. De yoga deed mij goed ik merkte dat andere mensen ook veel baat hadden bij mijn lessen. Zonder veel moeite en enthousiasme volgde ik de ene na de andere yoga opleiding. Door yoga verbeterde mijn concentratie mijn slaappatroon en ervaarde ik meer levenslust.

Na een paar jaar les te hebben gegeven bij yoga- en sportscholen besloot ik voor mezelf te beginnen en zo ontstond Yogastudio Yoganiek in IJsselstein. Na 4 jaar op de Nijverheidsweg heb ik mijn droom kunnen verwezenlijken. Mijn eigen yogastudio op een prachtige locatie op de achtersloot in IJsselstein. Voel je welkom om een keertje de sfeer te komen proeven.

“Ik ben er van overtuigd dat we geboren zijn met het doel te groeien in ons bewustzijn, dat we een bestemming hebben, dat iedereen als individu iets toevoegt aan het grote geheel. We worden geboren met persoonlijke talenten maar ook met een gave. De tijd waarin we nu leven laat heel duidelijk zien dat het belangrijk is dat we ons bewust worden van deze gave. 

Ga bij jezelf maar eens na waar mensen bij jou op af komen. Je gave is je grootste talent om anderen te helpen maar het is voor jezelf ook je grootste gemis. Hoe verder je van jezelf verwijdert bent hoe lastiger het is de weg terug te vinden naar jezelf. Maar al je ervoor open staat merk je dat je steeds weer nieuwe kansen krijgt het juiste pad te bewandelen. Yoga is een hele fijne manier om zowel lichamelijk als geestelijk bewustzijn op te bouwen. In stilte groeit het bewustzijn. Door yoga leer je omgaan met gemak in ongemak. Het dagelijks leven oefenen op de mat.”

– Nicole