richtlijnen in het kader van COVID-19 (corona-virus) en yoganiek

Hoe gaat yoganiek om met de huidige situatie rondom het coronavirus?
Als yoga studio volgen we ten alle tijden de richtlijnen van het RIVM (voor Nederland, of als er onderscheid wordt gemaakt, voor de regio Utrecht). We houden de laatste ontwikkelingen in de gaten en passen ons daarop aan. lees je het laatste nieuws van het RIVM. Vanaf 1 juli zullen we (zoals het er nu naar uitziet) naast buitenlessen en online lessen weer live lessen en workshops kunnen geven in de studio. Wil je een yogales of workshop op locatie volgen? Dan vragen we je rekening te houden met de volgende maatregelen:

– Als je ziek bent of verkoudheidsverschijnselen hebt, vragen we je om niet te komen. Yogalessen zijn tot 24 uur van te voren kosteloos te annuleren. Ben je plotseling ziek geworden, dan kan je ons mailen/appen (06 53794863) om te overleggen over je inschrijving.

– Wanneer je 24 uur aaneengesloten zonder symptomen bent, ben je weer welkom in de les.

– Docentes kunnen dames en heren de toegang tot de les/workshop weigeren als iemand zichtbaar verkouden en/of ziek is, maar we gaan er vanuit dat iedereen voorzichtig is met de mensen om haar/hem heen.

– Het maximum-aantal deelnemers in de lessen is naar beneden bijgesteld tot 9 om te zorgen dat er meer ruimte is in de les en meer afstand tussen de matje onderling. Plekken in de les zijn dus beperkt. Schrijf je dus tijdig in als je graag live les volgt.

– We schudden geen handen en geven geen knuffels, en doen ook geen correcties.

– Graag je handen wassen voor de les start (gel staat bij de ingang)

– We houden 1,5 m afstand van elkaar.

– We geven elkaar de ruimte bij het binnenkomen en verlaten van de ruimte. Houd er rekening mee dat aankomen en weggaan dus iets langer duurt dan voorheen. Kom dus op tijd naar de les en neem rustig en zo stil mogelijk plaats op je mat.

– Belangrijk: Neem een eigen yogamatje of een grote handdoek mee die je studiomatje bedekt. Neem eventueel een eigen dekentje en een kussensloop mee (voor over het meditatiekussen).

– Neem een flesje water mee. Theekopjes komen uit de vaatwasser.

– Er wordt extra gelet op de reiniging van de materialen op onze locatie.

– De ruimte wordt goed geventileerd en is voorzien van ramen die open kunnen (met horren tegen insecten) en grote openslaande deuren.

– Deurknoppen en toilet materialen worden na iedere les gereinigd.

Daarnaast blijven de online lessen natuurlijk bestaan! We hopen je snel weer te verwelkomen bij yoganiek!